Friday, April 16, 2010

Metrorex face mişto de călători

De dimineaţă, peronul de la Dristor 2 era plin de oameni. Ultimul metrou plecase de vreo 5 minute. La câteva zeci de secunde a apărut încet-încet un metrou şi, ofcorsea, oamenii s-au priponit buluc în faţa uşilor. 800 de călători pe metru pătrat.

În timp ce românii îşi scoteau reciproc ochii încercând să intre în metrou (pentru că metroul urma să plece în 4 secunde), cineva s-a gândit să le dea un sfat prin boxele expirate din staţie: "Stimaţi călători, pentru evitarea aglomeraţiei, vă rugăm să folosiţi toate uşile de acces ale trenului". Asta în condiţiile în care metroul era uber plin, iar jumătate din cei care erau pe peron rămăseseră pe peron. Reacţii? Unii au râs, alţii i-au explicat ce grade de rudenie există între ei şi posesoarea vocii (era o tanti) şi, mai ales, de ce, nişte alţii au continuat să facă biluţe, iar restul ba ascultau muzică, ba citeau, ba silabiseau Libertatea/Click/Oricealtziarlafeldeinfect.

Dragă Metrorex, pentru evitarea aglomeraţiei, ar fi mai cul să băgaţi trenuri la intervale de două minute. Mai ales dimineaţa sau seara, când ştiţi că oamenii se duc către sau ies de la prestat. Dacă nu ştiţi, e de ajuns să staţi o zi la Victoriei şi să vedeţi când e uber aglomerat. Faza cu sfatul de mai sus a fost ceva de genul "Trebuie să ne despărţim. Nu eşti tu de vină, eu sunt. Nu, stai puţin. Da, tu eşti de vină".

De-asta vă înjură călătorii tot pe voi când faceţi grevă. Nu demonstraţi nimănui că meritaţi salarii mai mari (şi relax, nu-i pasă nimănui că vă afectează statul în subteran toată ziua).

4 comments:

  1. mai bine pe jos la orele alea..sau cu bicla

    ReplyDelete
  2. @karma police - iti urez sa mergi pe jos din ghencea pana in baneasa, sau cu bicla pe grant... Din pacate suntem nevoiti cu totii sa folosim mijloacele de transport in comun. Problema mea este alta: daca ei fac greva ca vor salarii mai mari, noi calatorii cand facem greva ca vrem servicii decente pentru abonamentele pe care le platim?

    ReplyDelete
  3. ooo da, si recomandarile de genul "grabiti urcarea", "in asteptarea trenului nu depasiti linia blah, blah", anunturi gen "trenul stationeaza 2 minute"
    cum sa nu iubesti Metrorexul :D

    ReplyDelete
  4. off topic http://www.neatorama.com/spotlight/2010/03/08/mario-furniture/#more-10 mario furniture :)

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.