Sunday, July 19, 2009

Cauză şi efect

Pentru că tot suntem oarecum în temă, recapitulăm faza cu "Gogu Kaizer nu prea bea alcool de felul lui" (dar când bea, nah, asta e, se putea şi mai bine). O recapitulăm şi trecem la următoarea, zic.

Când Gogu Kaizer se mai duce pe acasă (de felul lui, ca şi până acum), mai stă cu Bătrânul Tom la un pahar de bere/vin/etc uitându-se la un film şi bălmăjind. Într-unul din weekend-uri, Gogu Kaizer a venit cu ideea că "hai că am filmele astea 3, ce, nu putem să le vedem în noaptea asta pe toate?". Aşa că în noaptea respectivă s-au pus pe vizionat filme.

Însă vizionatul unui film e greşit dacă e pe uscat. Drept pentru care la început a fost bere. S-a terminat. Apoi a fost vin. Ăsta nu s-a terminat, pentru că era producţie proprie şi era cam foarte mult. Pe parcursul primelor două filme, Gogu Kaizer nu s-a mişcat de pe canapea. N-a avut de ce, telecomenzile erau lângă el, alcoolul la îndemână (plus că Bătrânul Tom se ocupa cu reumplerea paharelor). Pe parcursul celui de-al treilea film, când a fost nevoit să îşi deplaseze superbul trup către locul marcat cu X pe hartă, Gogu Kaizer a sesizat o uşoară modificare a structurii casei în care a copilărit. Aparent, i se adăugase un sistem care o învârtea. Dar hei, nu a fost ceva căruia Gogu Kaizer să nu-i facă faţă.

Problema a apărut după ce s-a terminat ultimul film. Ridicându-se în picioare şi hotărât să se ducă să facă zZz zZz zZz, Gogu Kaizer i-a zis Bătrânului Tom că "Păi hai că noapte bună!" şi şi-a făcut cunoscută intenţia de a se deplasa. Dar pentru că direcţia aleasă pentru demonstraţie a fost greşită (recte un perete), Bătrânul Tom a simţit nevoia să intervină şi să corecteze greşeala:

- Băi, vrei să te duc eu până la tine în cameră?
- Hmpf, nu, nu, sunt ok, mhm. Bine, poate doar până la uşă, hmpf!
- Ok, dar să nu ajungi acolo şi să-mi zici că vrei şi să te îmbrac în pijamale, că n-am mai făcut asta de când aveai 3 ani.
- Ăăăă, cred că totuşi mă descurc.

Zise Bamse, şi mai luă o gură de miere trăznet. Pe drum către camera lui, Gogu Kaizer tot calcula şi tot recalcula şi încerca să înţeleagă de ce Bătrânul Tom vorbea mega coerent şi se deplasa corect, în condiţiile în care a consumat aceeaşi cantitate de sarmale ca şi Gogu Kaizer. Apoi şi-a amintit de asta. Păi desigur, are logică! Ăsta era secretul Bătrânului Tom - din cauza interesului pentru film, nu-i mai păsa de consumul sarmalelor. Gogu Kaizer speră că şi asta e ereditară.

5 comments:

  1. Frate Kaizergogule, esti o poezie. Sa traiesti!

    ReplyDelete
  2. La multi ani blogule!!!

    ReplyDelete
  3. OMG, cât de flauşat sunt! Uitasem de chestia asta :<

    Ok, trebuie să dau de băut!

    ReplyDelete
  4. NP... cu ocazia asta ai constatat ca si cititorii fideli sunt buni la ceva :P

    Sanatate si idei de uber-postari, mega-salariu, the best friends ...si mai pune de la tine niste urari ca nu imi mai functioneaza creierul de la caldura....

    Acestea fiind spuse, sa curga ”beutura”, zic :D

    ReplyDelete
  5. Ok, si ce mai astepti?

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.