Wednesday, May 19, 2010

Faza cu tancul

Într-o zi random de vară, când Gogu Kaizer era mic (cred că avea vreo 7-8-9 ani sau ceva de genul, poate mai puţin, abia începeau să-i crească unghiile de la picioare), Bătrânul Tom a venit de la serviciu să ia ceva de acasă. Împiedicându-se de Gogu Kaizer prin casă, care nu ştia decât să-i stea în drum şi să-l întrebe dacă i-a adus ceva bun de la magazin, s-a uitat la el şi i-a zis:
- Pff, băi, magazinul era închis, astea, sanki, vrăjeală, zic. Dar uite, nu vrei să mergi cu mine la unitatea militară, să vezi care e treaba pe acolo?

Probabil plictisit de jucat cu păpuş maşinuţele (n-avea CounterStrike sau Xbox pe vremea aia, cum au puradeii din ziua de azi, care se nasc cu ele în braţe), Gogu Kaizer a zis că "Bine, moşule, dacă tu insişti". Însă se vedea pe faţa lui că era reticent şi neîncrezător - la urma urmei, cu ce putea să-l impresioneze pe el, Gogu Kaizer, o unitate militară?

Ajunşi la faţa locului, Bătrânul Tom a rezolvat rapid ce mai avea de rezolvat şi l-a condus apoi pe Gogu Kaizer către "garajul" cu tancuri. Era o ditamai hala - imensă, frate - în care erau parcate câteva tancuri (restul cică erau erau duse la "Pimp my ride"). Bătrânul Tom l-a pescuit pe Gogu Kaizer de un crac şi, după ce l-a târât vreo cinci minute prin garaj, l-a plasat într-un tanc. După care a început să-i explice entuziasmat ce fac toate cele 800 de butoane, manete şi acareturi pe care le avea tancul în cabină. I-a explicat cum se porneşte, cum se conduce, cum să vadă afară prin vizor şi ce poate să facă un tanc. Gogu Kaizer, fascinat, asculta atent şi băga la cap.

La un moment dat, Bătrânul Tom a fost chemat de un coleg să nu ştiu ce. Înainte să plece, i-a zis lui Gogu Kaizer ceva de genul "Hai că eu trebuie să ma duc să vorbesc cu Gigel. Stai aici cuminte şi nu apăsa pe nimic, că ne ducem dreacu' toţi". Şi a plecat. Gogu Kaizer, copil ascultător, s-a conformat vreo trei secunde, cât i-a luat Bătrânului Tom să iasă din tanc, şi apoi i-a dat "ignore". După vreo jumătate de oră, Bătrânul Tom s-a întors să-l ia pe Gogu Kaizer şi să plece cu el acasă, "că poate îl căuta mă-sa". Coincidenţa face ca imediat ce l-a scos din cabină, Bătrânul Tom să înceapă să râdă. Dar nu oricum, ci cu spume, ca în dicţionar.

Aparent Gogu Kaizer, plictisindu-se în tanc, a început să mişune prin cabină. Cum tancul nu e tocmai cel mai igienic loc din lume, Gogu Kaizer l-a făcut să fie igienic apăsând pe toate chestiile, lipindu-şi creierii de toate vizoarele alea, întinzându-se la podea să asculte dacă tancul e pornit şi tot aşa. Drept urmare, a ieşit de acolo cam negru (#7b7b7b în Photoshop, mai exact). Ceea ce l-a amuzat teribil pe Bătrânul Tom, pentru că Gogu Kaizer era un ghemotoc de om, negru din sprâncene până-n tălpi şi cu o meclă nevinovată de "gravitaţia a fost de vină, frate". "Bwahahah, stai să te vadă mă-ta, hehehe!", l-a informat Bătrânul Tom.

Spre satisfacţia lui Gogu Kaizer, chestia asta nu l-a mai amuzat pe Bătrânul Tom după ce au ajuns acasă şi l-a predat pe Gogu Kaizer mai departe, la doan'ţătoare, a cărei reacţie n-a fost cum o prevăzuse el. Mai degrabă a fost una de "Aolo, du-l înapoi de unde l-ai luat. Mai e în garanţie?". Pentru că-i văzuse rânjetul de pe meclă şi hotărând că Gogu Kaizer n-are voie să câştige, Bătrânul Tom i-a mărturist lui Gogu Kaizer că tancul în care îl băgase era scos din funcţiune, n-avea baterii, n-avea ghiulele sau alte chestii cum îşi imaginase Gogu Kaizer. Cu alte cuvinte, nu era un tanc adevărat, pentru că, practic, era un tanc de jucărie.

5 comments:

  1. bla bla, da, nu mai este feed complet.

    ReplyDelete
  2. eu in reader te citesc. ai pus un footer, nu? sau ce intrebai acolo?

    ReplyDelete
  3. Voiam sa bag un mesaj random la fiecare articol nou care sa apara doar in reader. Nu merge decat daca e feed partial :< Oricum, l-am scos.

    ReplyDelete
  4. bine ma gog, m`ai facut din nou sa rad. ai o bere

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.