Wednesday, October 15, 2008

Super-eroii sunt printre noi

Dimineaţa, devreme, foarte devreme, când vrăbiuţele ciripesc adormite, iar soarele îşi întinde timid pânza de raze peste pământul abia eliberat din cuşca tăcerii a întunericului , Gogu Kaizer se duce la serviciu. Şi când Gogu Kaizer se duce la serviciu, ei bine, chiar se duce la serviciu.

Trecând peste faptul că Gogu Kaizer nu întârzie niciodată la serviciu, se ajunge la partea în care Gogu Kaizer circulă cu metroul. Metroul ăsta e un amalgam de oameni cu puteri supra-naturale. Rly. Au ei nişte abilităţi speciale pe care le folosesc în diverse situaţii. Păi de exemplu:

1. Abilitatea de a mirosi corect a transpiraţie la 8 dimineaţa. Asta e cea mai răspândită. Cavalerii care au abilitatea asta o folosesc mai mult din ambiţie decât din părere de rău. Fac abuz de ea pe tot parcursul călătoriei tale cu metroul, pentru că ei întotdeauna merg mai multe staţii decât tine. Iar dacă ei nu merg, au grija ca măcar abilitatea lor să meargă. Apa e kryptonita lor, săpunul le este usturoi, iar deodorantul o strategie de marketing prost aplicată.

2. Super abilitatea de a sta corect în uşă ca vitele, de a nu te lăsa să cobori şi de a urca în metrou înainte ca uşile să se deschidă. Sunt cei mai bravi cavaleri metrorexieni, sunt "zerg rush"-ul din visul oricărui starcraftician, sunt cei mai hotărâţi oamenii din subteran, care întotdeauna ştiu ce vor de la un metrou: locuri libere! Mai mult, parcă sunt o adunătură de Ştefan Bănică Jr. clonat în exces şi care tot insistă să fie Elvisul mioritic. Metodele de a-i combate sunt puţine, dar eficiente:

a. Metoda "coate-n rinichi, cartofi prăjiţi" - se aplică o lovitură egală cu 1 cot într-un loc egal cu 1 rinichi. Cotul trebuie să aparţină, de preferabil, ăluia care vrea să coboare din metrou, adică nesimţitului care are tupeul de a nu lăsa vitele să aibă acces la locurile libere de pe scaunele alea albastre şi gigea. Rinichiul trebuie să aparţină, tot de preferabil, vitei de pe peron, care nu mai are răbdare. Obiectivul jocului e să aplici cât mai multe coate în cât mai mulţi rinichi diferiţi între ei rinichii sunt diferiţi ei între ei. Zic. Un rinichi valorează 1 punct. Adună cât mai multe puncte şi poţi ajunge pe primul loc în topul celor mai buni jucători Sorrea, defect profesional.

b. Metoda "mărirea de salariu e în partea ailaltă" - se ia o mărire de salariu şi se aruncă în perimetrul peronului diametral opus. Gloata va reacţiona imediat şi va alerga către peronul celălalt. Dacă foloseşti metoda asta, eşti un fraier cu gel (nu, Ştefane Bănică Jr, nu cu tine vorbeam), pentru că tocmai ai aruncat o mărire de salariu aiurea, când puteai să foloseşti metoda a.

c. Metoda "Marius Moga" - îţi dai copy/paste şi te pui în faţa fiecărei uşi a metroului. Sigur vei găsi o uşă la care să nu fie zombii d-ăştie şi sigur vei obţine cel mai mare scor la jocul ăla, "coate-n rinichi, cartofi prăjiţi".

Chiar şi în astfel de situaţii, în care Gogu Kaizer trebuie să lupte cu astfel de flauşaţi, tot nu întârzie niciodată la serviciu. Şi asta pentru că dreptatea dăinuie în sufletele hoinare de pe câmpiile METROREX-ului, o dreptate care arde ca o flacără fără fum. Cum bine spunea un vers dintr-o melodie: "Buiaka, buiaka! Ia nişte pandişpan!"

21 comments:

  1. :))))) AHAHAHA buiaka

    ReplyDelete
  2. Purcel Bideu spune la intrarea in Metro+u "Am plãtit sã mã mirositi!"

    ReplyDelete
  3. check this out then http://www.constructorulbolintin.ro/ them rly R irl

    ReplyDelete
  4. ar fi interesanta ideea unui serial cu acei supereroi

    ReplyDelete
  5. "se aplică o lovitură egală cu 1 cot într-un loc egal cu 1 rinichi" Genial! bravo gogule. bine ca la timisoara nu avem metrou ca altfel ar trebui sa-ti invat metodele.

    ReplyDelete
  6. foarte misto descrisa metoda "Marius Moga". Eu mi-o imaginam cu-n morandi dat cu creion la ochi pe care sa-l pui sa pazeasca restul de usi.

    Vreau episodul 2 din super eroi. In care o sa se vorbeasca despre vitele pe tocuri care sfideaza gravitatia, bunul simt si plamanii oamenilor, cand se tin de gentile lor enorme in loc de bare.

    to be continued, zic

    ReplyDelete
  7. a urca în metrou înainte ca uşile să se deschidă

    asta da abilitate

    ReplyDelete
  8. a ceda locul la geam

    asta da amabilitate

    ReplyDelete
  9. da GK nu poa' sa scrie si el mai scurt? ca n-am avut rabdare sa citesc ditamai postu...

    ReplyDelete
  10. dupa cum spunea un intelept: "reading is overrated"

    ReplyDelete
  11. mie-mi plac posturile lungi ale lui GK ^^

    ReplyDelete
  12. Seara, metrou cam gol...un grup de 3 Dorei care veneau de la munca stateau pe scaun si cand trecea o femeie prin fata lor unul stranuta exagerat, cu flegma si tot ce ii trebuie unui stranu si se cacau pe ei de ras.
    Zi, 2 baieti la vreo 18 ani si-au cumparat laser sa-l puna in ochi minorelor.

    ReplyDelete
  13. in subteran... asteptand... si nu mai venea... si cand m-am dus a venit... si n-am urcat; si-a coborat... si plecand s-a dus... si-altu n-a mai venit; veci!
    P.S.: Da-te jos din pom ca nu-i bicicleta ta!

    ReplyDelete
  14. da, interesanta viziune.
    asteptam jocul
    propun un titlu, pentru 2% din vanzari :)
    "ochi pt ochi si cot pt rinichi"

    si eventual asteptam si filmul. aranjez eu difuzarea la ora de max audienta.

    ReplyDelete
  15. Ce aventura urbana! Expeditiile mele supranaturale cu metroul nu s-au soldat cu asa trairi. In cel mai rau caz, am dat de chinezi. Multi chinezi. De unde dracu atatia chinezi in Bucuresti?

    ReplyDelete
  16. Bai, eu cred ca sunt supererou, dar unul mai slab. Am premonitii : Inainte de fiecare statie aud o voce care-mi spune ''Urmeaza statia X cu peronul pe partea Y''. Si de cele mai multe ori chiar asa e ! Este ca-s paranormal ?

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.