Tuesday, July 27, 2010

Gogu Kaizer prin Clujul lor

Weekend-ul epic a fost uber epic! După cum povestea zilele trecute, Gogu Kaizer a prestat despre o vizită la Cluj, care a decurs cam aşa:

Vineri dimineaţa, după ce a căscat ochii pe la 6 fără ceva (ochii erau în curs de căscare, deci Gogu Kaizer n-a reţinut ora exactă), Gogu Kaizer s-a trezit că era într-un avion spre Timişoara, alături de Adrian Ciubotaru (care îi povestea unei stewardese despre Lecturi Urbane), Andreea Burlacu (helloladieshowareyoufantastic!), Alex Negrea şi Corina Georgescu. După ce a renunţat să mai afle cum a ajuns acolo (îşi amintea doar că a sărit din mers într-un taxi), şi-a savurat frica de înălţime uitându-se pe geam şi întrebându-se cât fac 5x3.

Drumul până la Timişoara a durat cam cât face Gogu Kaizer în fiecare zi până la serviciu. Dacă nu mai puţin. Acolo au dat "join game" Nebuloasa (pup, te!) şi, teh one and only, The Carcalac (adică Raul)(despre care legenda spune că ar fi un mafiot italian)(şi care, pe toată durata vizitei, îi amintea lui Gogu Kaizer să bea bere când spunea bălării; aplicând de câteva ori regula de trei simplă, rezultă că Gogu Kaizer spune multe bălării). După o cafea la o terasă şi o bălăceală la un ştrand (unde se făcea o grămadă topless, frate)(wink, wink)(atâtea ţâţe la un loc nu vezi decât în filme sau doar dacă eşti norocos)(sau cu capul pe umeri, frumuşel, curat, inteligent şi citit), gaşca s-a mobilizat către Cluj (serios, o juma' de oră Timişoara - Cluj?).

La Cluj, au dat peste Andrei Crivăţ şi Miruna, care întâmpinau trupa de parcă ar fi fost nuntaşi. S-au cazat la West City Hotel, unde Gogu Kaizer s-a simţit în elementul lui. La ceva timp, şi-au făcut apariţia şi Carmen şi Makavelis (separat, da? să ne fie clar, zic). Seara au petrecut-o la hotel, unde Crivăţul a prestat despre cele promise în postul trecut (că altfel îl alergau toţi prin parcare, iar lui nu-i place să alerge)(decât cu maşina) şi unde şi-a făcut apariţia ghidul excursiei, dl. Nimsoc Narodut. Noaptea s-a încheiat undeva târziu, după multe beri şi multe hohote de râs.

Sâmbătă a fost ziua plimbărilor. Găştii i s-a alăturat Dan de la Vinsieu.ro, după care s-a mers la Bastionul Croitorilor, la Biserica Reformată, la Biserica Piaristilor, la Biserica Sf. Mihail şi, unde i-a plăcut lui Gogu Kaizer cel mai mult, la Grădina Botanică. Gogu Kaizer fusese la cea din Bucureşti cu vreo două luni înainte şi, având memoria oarecum la îndemână, n-a putut să nu facă grămezi de comparaţii la fiecare cinci minute. Toate erau, desigur, în favoarea celei din Cluj, care câştigă detaşat şi fără drept de apel dacă ar fi să se ia la bătaie cu cea din Bucureşti. Piaţa Unirii şi Piaţa Muzeului au fost alte două locuri de mare efect, la care Bucureştiul ar trebui să dea copy-paste. Plimbările s-au finalizat cu nişte cico pe la terase din diverse părţi ale oraşului. Cosmin a fost un ghid excelent, plin de energie şi tot timpul pe fază.

Ziua s-a încheiat în Irish Music & Pub, ale cărui sandvişuri sunt faimoase în toată ţara (O'Felie ftw!)(ar trebui să facă livrări şi în Bucureşti)(măcar pe sistemul studenţesc, în care aşteptai la gară pachetul trimis de părinţi), unde Gogu Kaizer a învăţat să joace fusball (pentru a şaptea oară) şi a fost unul din căştigătorii concursului "Sunt 4 pahare, în care e Cola şi în care e Pepsi?". Apoi, într-o companie irepetabilă, Gogu Kaizer a trecut prin Zorki (unde s-a întâlnit random cu Tibi Neag), după care a descoperit că îi place foarte mult ciocolata caldă din Enigma.

Pentru că toate lucrurile bune au buton de pauză, duminică a fost ziua în care am zis "băi, hai pa" Clujului, dar nu înainte de a savura o cafea în aceeaşi companie irepetabilă :) A fost un weekend superb, petrecut alături de oameni superbi într-un oraş superb. Dincolo de străzi, de clădiri şi de istorie sunt oamenii care îl fac să fie ceea ce este. Eu mă bucur că am avut ocazia să cunosc oraşul (atât cât l-am cunoscut) din toate aceste puncte de vedere. Ştiu că nici Clujul nu e perfect (nimic nu poate fi), dar la două minute după ce m-am urcat în tren, voiam să trag semnalul de alarmă, să cobor şi să mai stau două zile. Na, nu e vina mea că mi-a plăcut.

Vinovaţii pentru toată chestia asta au fost West City Hotel, Blogdeturism, Carpatair, FTR.ro, VinSiEu.ro şi Eximtur.

PS1: Cu ocazia asta, Gogu Kaizer a schimbat două vorbe şi cu Groparul, care tocmai pleca în concediu, şi cu TVdeceii (Zicu are un mod mai neortodox de a saluta lumea, lol).
PS2: "Câinele ăla e atât de mic încât poate să intre în tine şi să te muşte din interior" (referindu-se la un câine de 10/10/10 cm) sau "Imaginează-ţi un om căruia i-a fost instalat Windows-ul de 7 ori, instalat Mac OS-ul de 5 ori, apoi reinstalat Windows-ul peste Mac OS" (referindu-se la o persoană din peisajul monden). Vorbele îi aparţin lui Cosmin, lol (trebuiau notate undeva, zic).

4 comments:

  1. No pai abia astept plimbarea prin TM.

    ReplyDelete
  2. Asta pentru ca e catolic, el, modul. Un grande beso, corazon!

    ReplyDelete
  3. Deci pana la urma, la Cluj exista o biserica numai pt PR-isti? :D (lol)

    ReplyDelete
  4. Bai da' ce blogger plimbaretz este Guglea. Si pe Scorpie a lasat-o acasa? Deci de aia era ea purtata de 4 striperi pe brate intr-un club bucurestean (Nu dau nume, ca mi-e frica sa nu fiu calcat de scorpie si transformat in broscoi raios) :)))))

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.