Friday, November 13, 2009

Hula Hoop!

În caz că habar n-aveaţi, mâine, pe 14 noiembrie, e Ziua Mondială a Diabetului. Eu, de exemplu, habar n-aveam (Gogu Kaizer nici atât, că e mai paralel decât mine). La fel cum habar n-aveam că în prezent, la nivel mondial, aproximativ 250 de milioane de persoane sunt afectate de diabet, număr care ar putea ajunge la 380 de milioane până în 2025. Nu mi se pare corect să vorbesc "în cifre", dar nici nu prea pot să le ignor. Mai ales când soluţia pentru nerespectarea acelui "target" este una la îndemână: un stil de viaţă echilibrat din punct de vedere al chestiilor pe care le bagi în stomac şi al activităţii fizice. Adică 30 de minute pe zi pentru nişte activitate de-asta fizică (să faci sport şi exerciţii, frate, nu să cobori din metrou la Victoriei la 8:19 AM şi să încerci să ieşi la suprafaţă) pot preveni sau controla diabetul.

Mâine, în Plaza Romania, între 13:00 - 16:00, au loc nişte evenimente organizate de băieţii de la sanofi-aventis şi de la Zentiva similare cu acesta (unde Gogu Kaizer îi va da ruşine fetiţei de la finalul filmuleţului, după cum i-a promis). Şi apropo de filmuleţ, răspunsul la "care e faza cu cercurile?" e că simbolul Zilei Mondiale a Diabetului e cercul albastru. Care pus sub forma unui cerc de hula hoop, vorba englezului, "makes perfect sense" - până la urmă, tot un exerciţiu e. Unul destul de uşor akshually, că doar ceac-pac! îl montezi în jurul tău şi înveţi rapid să-l controlezi.

Anşa. Toată chestia face parte din campania "Hula Hoop pentru Diabet", care pune accent fix pe ideea de care vă ziceam mai sus. Aşa că dacă vreţi să aflaţi mai multe despre diabet, dacă vreţi să susţineţi campania, dacă vreţi doar să căscaţi ochii pe-acolo, dacă vreţi să vedeţi cum Gogu Kaizer excelează în faţa fetiţei de la finalul filmuleţului sau dacă pur şi simplu aveţi chef să dansaţi hula hoop printr-un mall (nu ştiu câte ocazii de-astea o să mai aveţi, lol), Plaza Romania e locul, 13:00 e ora, mâine e ziua.

2 comments:

  1. nu vin gogule ca maine exersez acasica cum sa-i faci o clisma vecine de la 2.

    PS:eo stau la casa

    PPS:daca ma trece un pipilica mic mai pipilica pe la colturile casei

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.