Wednesday, September 09, 2009

The making of "Povestea lui Harap-Alb"

Legenda spune că atunci când Ion Creangă a terminat de scris "Povestea lui Harap-Alb", un neamţ a venit la el şi i-a dat feedback pe poveste. Feedback-ul suna cam aşa: "Oui, oui, je m'apelle Jaques, mais tu eşti prost, c'est o tâmpenie quest ce tu fait aici, fromage, croissant, oui, oui! Q'est-ce que c'est, il y a nişte originalitate în ea, ca va niet bien! Il faut que să semene la fel, la fel cu "The Culture" a lui Iain Banks sau "Ringworld" a lui Larry Niven, mais să nu fie identique! Trebuie să o refaci, sinon o anulăm!"

Băgându-şi, scoţându-şi şi oligofrenându-şi în feedback-ul neamţului, Ion Creangă a refăcut "Povestea lui Harap-Alb", dar a făcut-o intenţionat mai naşpa decât versiunea 0.0.1. După o săptămână, i-a prezentat neamţului versiunea 0.0.2. După ce a citit-o, neamţul a început să producă spume la gură, pentru că asta fac nemţii de felul lor, şi i-a zis să o refacă şi pe asta. Şi de data asta, i-a dat un deadline mai scurt.

Ion Creangă s-a prezentat la deadline-ul respectiv cu versiunea 0.0.1, pe care o scrisese prima dată. Desigur, neamţul a fost uber încântat. Ba chiar l-a felicitat pe Ion Creangă: "Bravo, bravo! Encore une fois, nu puteai să o faci aşa de la bun început?", îi spuse el, bătându-l prieteneşte pe umăr şi pe creştet în acelaşi timp. "Mais parce que n-ai făcut-o aşa de la început, l'augmentation de salaire est futu. Oui, oui, au revoir!"

Legenda spune că Ion Creangă a ars versiunea 0.0.2 a poveştii după ce l-a ucis cu bestialitate pe neamţ (chestie care a apărut la "Ştirile de la ora 5", dar în timpul reclamelor, aşa că nimeni nu i-a dat importanţă). Ce nu spune legenda e că Gogu Kaizer s-a întors în timp, l-a îmbătat pe Ion Creangă şi, după ce acesta a leşinat, a xeroxat acea versiune a poveştii (nu putea să ia originalul pentru că ar fi schimbat cursul istoriei). Evident, Gogu Kaizer o va pune aici, pe blog, probabil diseară (asta dacă nu va presta despre zZz zZz zZz).

15 comments:

 1. mais que allegorie... tres bien! ton salarie ete upgrade par un croisant!
  OMLETTE DU FROMAGE!!!1

  ReplyDelete
 2. Băi pisoi, tu n-ai treabă la serviciu? Cum plm neamtz francej??

  ReplyDelete
 3. @Dominus: Sanc soa sentâmetâr!

  @Pavăl Denis: Eram în pauză, fată.

  ReplyDelete
 4. Cum se cearta fetele :)) masculilor, nu ma invatati si pe mine sa ma semnez cu prea minunatul meu nume Mary Jane? Sa nu ma mai tot pun anonim

  ReplyDelete
 5. @Mary Jane: ă, ar trebui să ai sub căsuţa în care scrii comentariul o ceva unde scrie "Comment as". de acolo îţi alegi ce vrea muşq tău (respectiv "Name/URL"). zic.

  @byubay: se zice "la Mall", bă!

  ReplyDelete
 6. Bai Gogule, nu credeam ca-i asa mare bataie pe Mary Jane! Eu am vrut sa-i explic frumos, la un cico, tu repede sa-mi stergi comentariul sa te dai mai macho ca stii mai multe. Te provoc la duel, pentru inima Mariei Jane!

  P.S. Si te spun Scorpiei ca te dai la printese. :)

  ReplyDelete
 7. :)) ce importanta suuuuunt. Ioi, ce bine ma simt. Pavale, iti plac ardelencele?

  ReplyDelete
 8. Wow, wow. Chiar mi-a iesit :D Yei, ma stiu semna

  ReplyDelete
 9. @Măriuca Jana - Ador ardelencele!! Dacă îmi soptesti "ioi" in ureche mă distrugi psihologic, pe legea mea! Cred ca sunt indragostit lulea de tine, ma duc sa-ti compun o poezie! Poop!

  ReplyDelete
 10. Ok, pe maine cand vin de la restanta sa imi aud (vad, de fapt) poezia.
  GK, in sfarsit termin maine sesiunea. Thank goodness

  ReplyDelete
 11. Articolul e fenomenal ! :))
  Oui , oui !

  ReplyDelete
 12. Măriuco, fată, pentru tine fara numar:

  Norul s-a culcat sub luna
  Luna s-a culcat pe nor
  "Hai sa mergem împreuna
  În cerescul dormitor"

  Vom serba o nunta vasta
  Numai stele, numai vânt
  Luna, îmi vei fi nevasta
  În voiajul pe pamânt

  Si cu stele mici cu plete
  Vom petrece "ca în cer"
  Nu vom mai avea mistere
  Îmbracate în mister

  OK, e ciordeala, dar m-a facut sa ma gandesc la tine! Ah, deja visez cum imi soptesti "IOI" in ureche si eu te sarut patimas! Poop!

  ReplyDelete
 13. @Pavăl Denis: Bai, mai bine va luati voi doi o camera, zic. Sau daca Mary Jane nu vrea, ia-ti tu singur o camera si rezolva problema. Zic.

  ReplyDelete
 14. @Gogutzu - Bai, tu esti gelos ca ti-am suflat-o pe Marioara... E criza, fra', lasa-ne si pe noi sa ne bucuram de placerile vietii la tine pe blog, de ce esti hain?

  ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.