Tuesday, March 31, 2009

Hai să-ţi arăt prioritatea mea! Prioritatea mea! Hai să ţi-o arăt!

Cinci-şase persoane la o trecere de pietoni (printre care şi Gogu Kaizer), toţi aşteptând cuminţi să oprească demenţii stimabilii şoferi şi să-i lase să treacă, arătându-şi, desigur, intenţia de a traversa. Fiind o oră mai matinală, demen oamenii opresc rar la o trecere de pietoni, pentru că ei au treabă şi se grăbesc. Dar din când în când, unii opresc să dea prioritate pietonilor.

În timp ce alea cinci-şase persoane (printre care şi Gogu Kaizer) aşteptau, o veveriţă cu o jantă Versace/D&G/Mamamăsii vine hotărâtă de undeva, din spate, şi se înfige cu foame în trecerea de pietoni, fără să o pasioneze dacă maşinile care veneau din stânga erau făcute din spumă de mare sau nu. Stimabilii şoferi, care pesemne aveau vreo 40-50 km/h, s-au îngrămădit să frâneze cu spor. Ăia care au văzut-o la acel timp, au cam oprit, tot la acel timp (jumătate din maşină pe trecerea de pietoni, adică). Nenea care era pe a treia bandă, însă, nu prea a văzut-o la acel timp, ci la un timp mai imperfect. Posibil chiar perfect simplu.

Pentru că nu se uita decât drept în faţă şi pentru că mecla ei avea ca organ în plus ditamai parasolarul, vita tipa respectivă nu s-a obosit să reacţioneze decât urcându-se pe capota omului, de parcă altă treabă mai bună nu avea de făcut. Respectivul reuşise să încetinească destul de mult, astfel că vita tipa n-a păţit mai nimic. Norocul ei a fost că a avut instincte bune şi skill maxim la crăcănat cumsecade pe burtă pe capota maşinii (e imposibil de găsit pe net o poză cu o astfel de situaţie care să nu fie pr0nache). După care a mers mai departe în uralele şoferilor, care îi povesteau despre nişte carne aprobată medico-legal şi despre nişte oportunităţi de afaceri cu mama ei.

Toată faza, de la intrarea ei spectaculoasă pe catwalk trecerea de pietoni şi finalul retardo-spasmodic palpitant de pe capota maşinii, n-a durat mai mult de 6-7 secunde. A venit, şi-a făcut treaba şi a plecat. Chestie care se putea rezolva şi altfel. Dar de ce să mergi pe ideea că unii oameni pot fi cretini şi, în consecinţă, să nu prea respecte regulile de circulaţie, când poţi să le arăţi tu cum stă treaba de fapt? Nu tu trebuie să ai grijă când traversezi în Bucureşti. Şoferii trebuie să aibă.

20 comments:

  1. Mi se pare ca nu apreciezi. Fata a fost dispusa sa Se sacrifice pe Sine mai inainte ca sa intarzie la serviciu vreunul din semenii Ei dragi. O lupta a credintei, a increderii si inainte de toate a iubirii.

    Niste nesimtiti si astia de nu opresc la trecere, dar niste ignoranti si astia de o iau inainte fara sa se asigure.

    ReplyDelete
  2. intrebari suplimentare:
    1. căşti n-avea in urechi?
    2. blonda?

    pe scurt, un caz clasic de :"in deplina legalitate" combinat cu "lipsa de elementare survival skills".
    altfel spus, avea dreptu', desi era inconstienta.
    o concluzie: de unele drepturi ar trebui sa beneficieze doar cei constienti, pentru ca societatea nu are cum sa-i protejeze pe unii cetateni de ei insisi.

    alta concluzie, ar trebui o adnotare la articolul despre cum trebuie procedat cand te "angajezi" intr-o traversare, care sa spuna asa: "pasul 1: asigura-te ca esti constient. daca nu poti verifica acest lucru, asteapta sa apara la trecere un caine fara stapan si fa cum face el."

    ReplyDelete
  3. LOL! asta a fost tare

    Raspunsurile suplimentare (desi nu sunt foarte relevante): n-avea casti si era bruneta.

    ReplyDelete
  4. gogu kaizer, io tin cu tipa-ce pana mea se grabeau aia asa ?

    ReplyDelete
  5. so, bruneta si fara casti..
    alta intrebare: (asta poti s-o ignori) era nemtoaica (or something)?

    P.S. degeaba stii ce spune legea daca nu stii cum "merge" treaba, si e valabil pentru o amarata de traversare a strazii la fel de mult ca si in cazul unei licitatii la guvern pentru construirea unei autostrazi...
    pt ca in Romania legea e ceva formal (in sens peiorativ)...[ma intreb daca mai exista in vreo limba un sens peiorativ al cuvantului "formal"]
    noi de la 1848, cand cu modernizarea institutiilor, (legi, stat and all that shit) nu am facut decat sa "intram si noi in randul lumii", ne-am facut cu legi, multe legi, mai mult sau mai putin copiate...legi care nu erau generate de spiritul societatii romanesti, nu veneau din interior (nu era vointa poporului ci doar a unui mic grup de cetateni ambitiosi/progresisti), erau ca o grefa, si ea a fost considerata o "fitza", un "moft", si a fost respinsa de spiritul stătut si rezistent "de veacuri" al romanului average, el cautand mereu un ocol, o chestie mai scurta si mai avantajoasa, neacceptand ca legea trebuie respectata pentru ca respectarea ei va aduce un progres al societatii...succint spus: "las-o, ba, ca merge asa" (citat din trupa Marfar)...
    romanul s-a opus pasiv agresiv la orice forma de remodelare prin lege a comportamentului lui social.
    chiar nu stiu de ce ne mai chinuim :p

    ReplyDelete
  6. Fata se face vinovata doar ca nu casca ochii. Din punct de vedere legal nu este treaba ei ca idiotul sta cu ochii in soare si NU INCETINESTE PANA LA OPRIRE la o trecere de pietoni, mai ales cand din dreapta nu vezi nimic, ca sunt alte 2 benzi ocupate.

    Daca tanti avea ceva cojones suplimentare ii aranaja lu' nenea permisul.

    Oricat de chior este pietonul, pe trecere are dreptul sa si danseze. Ca il bag in toate cele, daca isi bate joc de mine, asta e altceva. Dar sunt obligat ca si sofer sa ma uit cu atentie cand vine o asemenea zona pe carosabil si sa ii las sa treaca. Deci nu inteleg de ce facem misto de fata. Ca e aeriana, de acord. In rest, era pe dreptul ei sa zic asa ...

    ReplyDelete
  7. @dojo: "Deci nu inteleg de ce facem misto de fata." - nu facem misto de fata si ai inteles care e faza. nu discutam aici despre drepturi si despre cum e corect, pentru ca e o pierdere de timp.

    dupa cum ai spus si tu, soferii sunt obligati sa se uite cu atentie cand se apropie de o trecere de pietoni si, daca este cazul, sa acorde prioritate celor care vor sa traverseze. dar foarte multi nu fac asta.

    la fel si pietonii - sunt obligati sa se asigure inainte sa traverseze, dar nu toti fac asta. si asta e subiectul discutiei de mai sus, zic.

    si ca sa nu ne mai agitam degeaba, uite despre un link in care poti sa gasesti faimosul articol 72, cu toate alineatele lui (in special 3).

    ReplyDelete
  8. Cazul de fata:
    - trecerea de pietoni se apropia cu vite(a)za mai mare decat cea legala de respectivul stimabil sofer.
    - acesta increzator in ale sale instict(e)sau (uri) a apreciat timpul perfect simplu ca fiind indeajuns de satisfacator (a se vedea mecla lui satisfacuta vazand veverita) astfel incat sa (e)vite vita aflata in plenitudinea "survival skills" pe "zebra"
    - timpul s-a dovedit nu simplu ci compus, din: el (stimabilul), ea (veverita) si restul de "Cinci-şase persoane la o trecere de pietoni"
    - se prea poate ca datorita/din cauza vremii nefavorabile (in acea zi utilizarea parasolarului a fost aprobata) a fost acceptat acest inc(acc)ident descris mai sus.

    ReplyDelete
  9. deci eu, anonimu' de la primele 2 comentarii anonime (de acum voi semna "anon1") am de precizat ca, doua puncte (:) eu fac misto de tipa, dar fac misto cu compasiune, si, de ce nu, chiar cu admiratie, (si admiratia mea nu are NICI O LEGATURA cu viziunea pe care - in ciuda dramatismului situatiei - i-a sugerat-o lui GK pozitia tipei de la final :p ), admiratia mea e fata de intentia ei, sinucigasa, de altfel, de a DEMONSTRA ca isi cunoste drepturile, de a lupta pentru ele, si mai mult decat atat, sa le dea niste lectii de cod rutier soferilor (pentru ca legea e complet insuficienta fata de marele nivel de nesimtire/nepasare/ma-doare-n-pula-de-codul rutier manifestat de cei mai multi soferi in Romania).
    so, we've got a Braveheart here, more or less :)

    Cred ca e clar ca soferul care s-a pomenit cu ea pe bord, pe trecerea de pietoni, el avand destula viteza la mom respectiv, a trecut prin ceva emotii+valuri de transpiratie la viziunea imediata a mirificului sau eu in zeghe, la Jilava, pentru omor din culpa...doar asemenea mari emotii ar putea sa educe marlanimea noastra...
    dragi pietoni, drepturile trebuie castigate prin lupta corp la corp... ok, cine se ofera? :D
    (anon1)

    acest comment NU este o gluma de 1 aprilie.

    ReplyDelete
  10. presupunand ca GK nu a scris insemnarea asta just for the funny side of it,

    la art.72, alin.3, cand spune "numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic", se refera la situatia cand traversarea se face prin locuri care NU sunt semnalizate si marcate corespunzator.
    pe trecere de pietoni ai dreptul sa pui piciorul jos pe carosabil oricand (daca e semaforizata, la verde, desigur), iar masinile trebuie sa opreasca ca sa te lase sa treci, eu asa interpretez textul respectiv.
    am I wrong?
    (anon1)

    ReplyDelete
  11. Ultima parte din art.72 alin.3 cred ca se refera la ce zice anon1 mai sus. Tot respectul pentru tipa ca a avut tupeu (sau inconstienta / autism). Mi se pare de cacat ca tot soferii sunt aia lezati si ca mai au tupeul sa si injure. De aici discutia nu poate evolua decat in ce cacat de tara este Romania si cum ne batem noi romanii joc de romani. Pentru ca nesimtirea cronica si atitudinea fata de lege "da daca ar fi pe bune asa ar fi dar nu e pe bune" sunt la ordinea zilei si deja bine inradacinate in mentalitatea noastra. Eu sunt sofer de felul meu si recunosc ca majoritatea soferilor sunt destul de nesimtiti / inconstienti. Adica unii oameni nu isi dau seama ca toate sugestiile de a incetini in zone "interesante" chiar au un sens si anume te poti trezi intr-o situatie in care efectiv nu mai ai ce sa faci si in care 10 km in minus sau piciorul care era deja plasat pe frana chiar daca nu o apasa conteaza. Sau isi dau seama dar zic nu frate ca eu sunt mai smecher.
    Eu in locul tipei ma intorceam cu fata la masina aia si ii spargeam parbrizul. Gogu Kaizer stie cum. Nu uitati! Cel ce calca cu masina de masina va muri.

    ReplyDelete
  12. "Eu sunt sofer de felul meu si recunosc ca majoritatea soferilor sunt destul de nesimtiti / inconstienti."

    Aici, in caz ca nu se observa foarte bine, Salcideon recunoaste ca e nesimtit.

    ReplyDelete
  13. mha..imi doresc sa fi vazut asta...

    Ionel Creanga ce esti tu mai gogule mai.... (cu g mic sa observe si ochiul lu' matale metafora, na!)

    ReplyDelete
  14. Eu si daca merg cu viteza legala si imi sare un copil in fuga in fata s-ar putea sa-l iau pe capota, asa ca sunt de partea soferului. De-asta si pietonii trebuie sa se asigure. Slava domnului ca dupa noul regulament nu mai este vina soferului daca accidenteaza babe chioare care trec neregulamentar!

    ReplyDelete
  15. Asta este un caz de extrema dar evident un copil nu poate efectiv sa iti apara in fata, il vezi fugind pe marginea trotuarului, vezi o minge pe sosea, rar de tot o sa stea un copil perfect ascuns intre 2 masini parcate si o sa iti sara in fata exact cand treci tu pe langa. E greu de tot sa faci un accident cu viteza legala, tocmai d-aia noi astia profesionistii mergem cu macar 80 prin Bucuresti.

    Copil perfect... lol.

    p.s. despre Vio - in caz ca nu se observa foarte bine, Vio recunoaste ca stie sa citeasca.

    ReplyDelete
  16. Bineinteles ca doar in Romania (de cacat) se poate intampla asa ceva *rolls eyes*
    Haidi bre sa fim seriosi, soferii sunt la fel pe peste tot, unii mai tampiti decat altii.

    Eu am fost in situatia tipei, adica am inceput sa traversez uitandu-ma doar intr-o parte a strazii si soferul care m-a atins (abia i-am sters praful de pe botul masinii) cred ca a fost mai speriat decat mine, eu eram inconstienta. In apararea mea pot spune ca tocmai dadusem sange si nu eram deloc in apele mele, nu prea stiam pe ce lume sunt si am avut noroc.

    Pe de alta parte, am fost injurata de un biciclist care a traversat cu viteza strada, iar eu eram linistita pe trotuar si nu am vazut ca maria sa se indrepta cu furie spre mine. L-am evitat, dar tot el s-a uitat urat la mine si a comentat.

    Asa ca, soferi sau nu, in spatele volanului/ghidonului, se afla o persoana imebcila sau nu, din fire; si asta e perfect valabil in orice tara.

    ReplyDelete
  17. Fata trebuia sa mearga frumos pana la medicina legala, sa-si scoata certificat si sa faca plangere penala soferului, lovire din culpa.

    Pana isi gasea sase avocati si doispe popi sa-i faca citanie sa-l descurce, baga si omu' la cap cine are prioritate pe trecerea de pietoni.

    ReplyDelete
  18. colin farrell :))

    ReplyDelete
  19. Vita.Dar nu ca asa a facut-o mama ei ci ca nu a profitat de situatie . Traia o saptamana in Dorobanti cu banii incasati de la soferul neatent in schimbul pecetluirii buzelor siliconate fata de organele de politie rutiera. Sau nu ai fost atent si la buze ?

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.