Wednesday, February 01, 2012

I can haz pet?

Dimineaţa, când Gogu Kaizer pleacă spre serviciu, observă din greşeală cetăţeni cumsecade plimbându-şi orătăniile de prin casă (de obicei câini, dar mai sunt câţiva care plimbă o sticlă de bere prin staţia de autobuz).

Azi-dimineaţă, Gogu Kaizer a avut o revelaţie, care revelaţie e din întâmplare şi soluţia pentru frigul de afară. Da, începând de mâine dimineaţă, Gogu Kaizer îşi va plimba caloriferul până la serviciu şi înapoi. Pe calorifer îl va chema Trollică, va fi electric şi va face nişte primăvară în jurul lui.

Acuma, toată lumea ştie că, pe vremea asta, caloriferul e cel mai bun prieten al omului. Face căldură, stă cuminte unde-l pui, poţi să baţi cocalari cu el, poţi să-l arunci de la etajul 9 în ăla care tocmai îţi fură maşina şi, spre deosebire de un câine, poţi să-l bagi în priză (dar depinde de rasă).

Iar ca animal de casă, e perfect - nu face zgomot decât dacă bate vecinul de jos în ţeavă, nu lasă "cadouri" prin toată casa şi n-are cont de facebook. Şi, contrar aşteptărilor, poţi să interacţionezi cu el: "Hai, Trollică, adu factura la curent!" sau "Trollică, n-ai voie să-l călăreşti pe nenea din metrou chiar dacă lui îi place!" sau "Trollică, uite-l pe Guţă, rupe-i fâşul şi arde-l la propriu!" (pentru că asta fac caloriferele, sar la beregată).

Şi ca orice lucru bun, toată distracţia cu Trollică va trebui să se termine la un moment dat. Probabil atunci când va compune Moga o melodie pentru el sau când vor da ăştia o lege că trebuie să plăteşti o tâmpenie de taxă pentru caloriferele fabricate înainte de 2007.

9 comments:

 1. Asa este :)) Caloriferul cel credincios e cel mai bun prieten al omului in iarna !

  ReplyDelete
 2. acest post imi aduce un calorifer in suflet.

  ReplyDelete
 3. :)) Nu vreau să târăsc de el, aşa că vreau un calorifer mic ca să pot să-l bag în sân şi să-mi ţină de cald pe toată durata iernii...
  Şi în plus, câinele nu ne încălzeşte, ăsta vrea să iasă afară atunci când e gerul mai tare..şi cică e prietenul omului...

  ReplyDelete
 4. Uelcom bac Mazai...

  ReplyDelete
 5. a da, eteernul si binefacatorul instrument de adiere varateca :)

  ReplyDelete
 6. LOL cica vreau un calorifer mic sa mi-l bag intre san sa-mi tina de cald iarna, cum naiba sa il bagi acolo ca te arzi :))

  ReplyDelete
 7. De ce nu un lant de bicicleta pe care sa-l botezi zNeicu si sa-l asmuti pe cainii babelor de la trei?

  ReplyDelete
 8. Si unde mai pui ca nici nu cere de mancare :)

  ReplyDelete
 9. daca citim atent, GK urmeaza sa investeasca intr-o pisica... in cel mai rau caz intr-un animalut in forma de- . Factura nu se va micsora, zic. Totul e relativ, in considerentele in care totul costa bani. Am zis.

  ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.