Friday, April 11, 2008

112 - Relativitatea timpului tocmai a fost reinventată

Vineri seara, metrou Apărătorii Patriei. Un distins cetăţean de etnie rromă este angajat într-o dispută cu un altul de aceeaşi etnie, pe care l-a încolţit în florăria din faţa metroului. Al treilea personaj, o carismatică doamnă de etnie rromă, înşiruie cuvinte random şi se poziţionează strategic între cei doi.

Primul urlă nervos "Am factură de 3000 de euro!" şi se îndreaptă către BMWul său. Deschide portbagajul şi scoate un topor, revenind ameninţător către celălalt, care încă era ţinut "la înghesuială" de fermecătoarea conducătoare de trib. Cel înghesuit reuşeşte să arunce o navetă de bere [goală] în primul, făcându-l să scape toporul. Fără ezitare, însă, acesta îşi adună "bijuteria" de pe jos, continuându-şi călătoria. A doua navetă de bere îl loveşte, dar fără niciun rezultate.

Fermecătoarea doamnă încearcă să îi ţină pe cei doi la distanţă, însă primul onorabil cetăţean reuşeşte să se întindă peste ea cât să înfigă toporul în umărul celuilalt, care cade instantaneu la pământ. Primul îl ia şi îl urcă în BMW.

În momentul respectiv, Cap sună la 112. O voce monotonă îi taie elanul şi îl întrerupe din povestire: "Dar după ce număr aţi sunat?"
Cap insistă: "Dom'le, Apărătorii Patriei, metrou - se taie ăştia pe-aici. Ce contează???"
Probabil iritată, vocea îi răspunde: "Hai că vă fac legătura cu un ofiţer."
Ofiţerul ridică receptorul şi ascultă plictisit povestea. "Mda, unde zici că e asta? Of, Apărătorii Patriei, metrou, de unde să ştiu eu unde e?"
Cap insistă din nou: "Băi, nene, e un metrou în Apărătorii Patriei, pe lângă facultatea Spiru Haret! Berceni, IRA, 102!"
Ofiţerul pare că pricepe: "Hai bine, hai că vedem."

O jumătate de oră mai târziu: "Alo, aţi solicitat dvs. o ambulanţă la Apărătorii Patriei? Păi nu mai e nimeni aici!".

Mai contează?

Total fără legătură: Sinopsis vs sinopsis.

9 comments:

 1. Măcar de se tăiau de tot.

  În altă ordine de idei, donşoara de la cinemagia probabil n-a dus "mugging" şi de aceea nu l-a băgat acolo.

  ReplyDelete
 2. Salut,de fapt nu sunt aici sa “comment”,sunt aici sa iti propun un schimb de linkuri,am si eu un blog foarte tanar,si m-am gandit la un link exchange.Vezi http://Aynstein.blogspot.com si daca crezi putem sa ne facem reclama reciproc.Poti sa imi trimiti mail cu raspuns sau lasa un comment pe blogul meu.
  O zi buna!

  ReplyDelete
 3. băi smart, să mori tu că pozele alea cu suv-ul care se răstoarnă sunt facute de tine!

  ReplyDelete
 4. frate ce comentarii la asemenea post..  cri cri..

  ReplyDelete
 5. http://mirror.uncyc.org/wiki/Manele

  ReplyDelete
 6. copchile (cap), imi pare rău, dar nu pot să "relate" la tragedia la care era să asişti. ai probabil dreptate să fii şocat, dar rromii fac chestii d-astea destul de des.

  ReplyDelete
 7. Se intampla, se intampla... singura diferenta e ca aci la mine se dau aia jos fie din mercedes'uri fie din passat'uri de alea combi.
  treia sa faci niste poze draq , sau chiar un filmulet ca tot te lauzi ca ai nush ce telefon destept.

  ReplyDelete
 8. ma_car. :)
  azi am verificat - aveau S6 3.0 tdI .
  mahahaha.

  ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.