Sunday, July 29, 2007

Pizzico

Care sunteti din Giurgiu, stiti despre ce e vorba. Care nu sunteti, treaba-n voi. Weekend-ul acesta, Gogu Kaizer a prestat despre reuniune cu neamurile, intorcandu-se la obstea parinteasca. Aseara, Gogu Kaizer a zis cum ca i-ar fi foame. Scorpia zicea ca si ei i-ar fi. Drept urmare, au inceput sa se intrebe ce terase exista prin Giurgiu la care ar putea crapa in ei o pizza. Foindu-se putin au ajuns la concluiza ca "hai la Pizzico ala".

Fostul Stuburger's, vis-a-vis de spital. Un restaurant obosit cu o terasa obosita. Cum au ajuns acolo, Gogu Kaizer s-a considerat norocos ca a gasit o masa libera. Inca nu era debarasata - avea fo 3 sticle de suc, doo pahare de inghetata, cani de cafea, era plina de firimituri etc. Deci oamenii abia plecasera. Gogu Kaizer s-a asezat triumfator, gandind ca in urmatoarele secunde va veni cineva sa ia alea de pe masa si astfel va putea comanda despre crapat in el.

Dupa 10 minute apare o ospatarita durdulie, care a trecut deja la subiect: "Ce v-aduc?". Gogu Kaizer, usor perplex, a zis ca "Pai un meniu, zic". Moment in care aia pleaca, fara sa ia nimic de pe masa. "Wtf?", si-a zis Gogu Kaizer. Scorpia era la fel de stupefiata. Ospatarita s-a intors cu un meniu, l-a aruncat pe masa in scarba si a dat sa plece. Gogu Kaizer a oprit-o: "Hauzi, da' astea nu le strangi si tu?". Raspunsul a venit prompt: "Cand am timp!".

Deja stresati de situatie, Gogu Kaizer se gandea sa plece dracu' de acolo. Ghiorţăiala stomacului îl reţinea, însă. Ospătăriţa a venit din nou, după 10 minute, Gogu Kaizer i-a zis că "Doo pizza nuşdecare şi doo sticle de apă plată." De data asta, respectiva a început să strângă masa, luând însă, spre stupefacţia lui Gogu Kaizer, doar cele 3 sticle de suc şi lăsând restul să putrezească în continuare.

Peste 5 minute, a venit şi a adus sticlele de apă plată şi a mai luat fo doo chestii de pe masă. Peste alte 5-6 minute, a venit un martalog şi a luat şi ăla cănile de cafea. La doo minute a apărut altă ospătăriţă, la fel de durdulie, şi a adus cele necesare pentru crăpat [furculiţe şi cuţite, înfăşurate plictisit în câte un şerveţel mototolit, şi câte o hârtie ce se dorea a fi şerveţelele pe care aveau să stea farfuriile cu pizza].

Gogu Kaizer şi-a mai aprins o ţigare. Situaţia devenea amuzantă prin idioţenia ei. Scrumând revoltat numai pe lângă scrumieră, Gogu Kaizer a aşteptat încă 5 minute până să vină cretina aia să ia şi scrumiera, care era plina până la refuz. În momentul în care dobitoaca a dat din nou să plece, Scorpia a abordat-o: "Dar masa nu o ştergi?". Răspunsul târfei a fost la fel de şocant ca şi primul, deşi nu făcea decât să-l repete: "Când am timp! Ce, mă vezi că stau?" şi a plecat.

Moment în care Gogu Kaizer a zis că "Dă-te-n aia mea", s-a dus după ea, i-a dat banii pentru apa plată şi a plecat. Desigur, putea să plece fără să plătească, dar Gogu Kaizer nu face chestii d-astea. Ar fi meritat. La fel cum a meritat scrumul din jurul scrumierei, îngheţata din paharele uitate pe masă întinsă pe scaune, linguriţă cu linguriţă şi cele doo pizze pe care tocmai urma să le aducă. Probabil le-a dat altor nefericiţi, care s-au văzut norocoşi de promptitudinea cu care au fost serviţi.

Culmea e că, deşi servirea e cum e, terasa era plină. Partea proastă e că Giurgiu e un oraş mic. A doua terasă e cea din parcul ăla mai mare. Sau doar p-astea le ştie Gogu Kaizer. Dacă ar deschide un nene inspirat un local, în orice colţ al oraşului, cu o servire cel puţin decentă, le-ar cam da ruşine retarzilor de la Pizzico. Pe de altă parte, e vorba de Giurgiu aici.

12 comments:

  1. ooau.. super tare :)
    giurgiu rules, vreau si io :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. zice io aşa...dacă măria ta ar mai fi rămas acolo piţele alea erau servite cu garnitură de flegme sau sos din măduvă de muscă văduvă.

    ReplyDelete
  4. NU era ma mai bine daca haleai tu o omaleta ? Da nu tu de cand esti din Dristor numa' cu Pizza si Saorme te hranesti... Asa'ti trebe !

    ReplyDelete
  5. Bago la gatit pe Scorpie , Gogle

    ReplyDelete
  6. Sau suna la 0246 218 377. E numaru' la care-ti rezervi masa la Taverna. Au cea mai buna pizza din oras :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. nu inteleg...ai fost la o " reuniune cu neamurile" si tu te duci sa mananci in "oras" - o ciorbica home-made ce avea? chiar ai pretentii la o spelunca din Giurgiu ? abia gasesti in Buc localuri in care sa te serveasca cum trebuie si sa nu-ti fie frica sa mananci ce-ti pune in farfurie ( frica e acolo indiferent de restaurant/ pizzerie/ pub etc cel putin in cazul meu -da, paranoia scrie pe mine ) mai bine ca ati plecat altfel "sosul casei" era compus din cum bine a zis message in a bottle ;)

    ReplyDelete
  9. > las' ca nici pe-afara (=UE) nu gasesti mereu cea mai buna servire... in Monte Carlo am crezut ca o sa-mi arunce farfuriile pe masa direct din bucatarie.. asa ca la plecare i-am zis si eu 'mersi, cioara' (ospatarul era un morocan) si i-am platit cu kardu; da' macar am crapat in mine, n-am plecat flamand
    oricum vanzatorii si ospatarii sunt o specie de oameni aparte - probabil sunt dresati sa fie marlani si sa-si suga resturile dintre dinti atunci cand te-ntreaba ce servesti

    ReplyDelete
  10. Ai fost in ultima hruba si mai ai si pretentii. Intrebi pe cineva pe strada.... Unde mananc bine in mucul asta de oras? si-ti va spune un local de prin centru! DUH! Uite am o harta cu localuri in Giurgiu, baga un ochi, daca nu te convingi da un mail si dau eu o pizza la Giurgiu !www.giurgiuro.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Abia se deschisese, nene - nu stiam ca e horror. La terasa de la turn/ceas fac pizza?

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.