Thursday, October 25, 2012

Fall. Skyfall.

Înainte să ajung la film, am intrat ca un debusolat ce sunt pe imdb, să văd cam ce zic românii pe-acolo. N-o să mai fac asta data viitoare. Review-ul care era scos în față acolo fusese făcut, probabil, de o tentativă de troll, pentru că începuse cu ”the formula has changed” și terminase cu ”okay film but not James Bond”. Dar avea dreptate, formula s-a schimbat și James Bond a evoluat.

Skyfall mi s-a părut mult mai meseriaș decât Quantum of Solace. Poate chiar mai meseriaș și decât Casino Royale. Nu fac cinste cu spoilăre, dar luați de aici câteva liniuțe, cu bune și rele:
- Foarte tare începutul. Direct pe treabă, direct în acțiune, direct cu tot ce trebuie. Era un mesaj clar de ”băi, cam d-astea o să vedeți în restul filmului”. Și cam d-alea am văzut în restul filmului.
- Javier Bardem a intrat suspect de bine în pielea personajului negativ (Raoul Silva), personaj căruia i-a asigurat o evoluție foarte lină și naturală către ”okay, nenea ăsta e fucked up & shit is getting serious”. Îmi place trendul ăsta ”batmanic” al filmelor din ultima vreme (cum se anunță a fi și Iron Man 3), în care personajul principal - eroul - are un adversar pe măsură, care e în stare să-i dea eroului să zacă și pe care chiar îl vezi în stare să facă tâmpeniile alea.
- Daniel Craig a înțeles că i se potrivește rolul. A arătat un Bond matur, energic, hotărât și pregătit să facă ce trebuie.
- Povestea îi cam pune la încercare pe-ăștia. Și pe Bond, și pe Silva, și pe M. Fiecare are defectele lui, fiecare are motivația sa și fiecare face greșeli.
- Părți enervante: Q, care era fix ”the usual nerd guy” (ochelari, freză periculoasă, vestă, plus că semăna cu ăla creț din IT Crowd) și fazele clasice a la CSI.
- Păcat de costume - le flaușa Bond de parcă mai avea încă vreo 200 acasă. Și nu știu dacă erau ele cul sau le făcea Craig să fie cul, dar în ideea că poate mai am și eu vreo șansă, sper că varianta a :<
- Concluzie: de văzut, mai ales dacă v-a plăcut seria asta cu Daniel Craig.

Pow!, trailer:

7 comments:

  1. Eu sunt mare fan Daniel Craig ca Bond.. imi place duritatea lui. Abia astept Skyfall. La fel ca tine apreciez realismul din noile James Bond care au debutat deodata cu filmele lui Nolan, asa ca nu-i vreo influenta intr-o directie sau alta, deci ambele se inscriu intr-un trend modern. Pana la urma e vorba de audienta target: matura, adulta, inteligenta, captivata cu lucruri serioase, pastrand insa destul din "bomboanele" stilistice care hraneau tineretul pana acum (sex, explozii, gizmo-uri, etc).

    ReplyDelete
  2. Abia astept sa ajung la film, bun articol!

    ReplyDelete
  3. Foarte bine descris acest film. Sper sa fie unul reusit pentru ca actorul este unul bun.

    ReplyDelete
  4. Am fost si eu la noi in braila . Foarte frumos! Merita vazut Pacat ca lumea inca nu este civilizata si au venit multi si din galati si cum este aceea certa intre braila si galati unii au inceput sa comenteze si in loc sa ne uitam la film ne uitam la uni cum mai aveau putin si se bateau. Nu s-a ajuns la asa ceva deoarece a venit securitate de la promenada si i-a linistit.

    ReplyDelete
  5. Uelcom bac Gogule!

    Asta nu e film ma, e o reclama de 2 ore si ceva la costume, ceasuri, Jaguar, Land Rover, Sony Vaio, pantofi, tatze mici da faine, negri prosti da' ok pe post de sclavi, nu stiu daca ai observat dar apar niste Logane in scenele alea de inceput...
    Cea mai tare faza a fost aia cand trageau cu mitraliera din elicopter, se auzea absolut bestial.

    ReplyDelete
  6. Heheheh, true dat. Păi parcă de la Pierce Brosnan încoace au început să fie mai mult reclame decât filme (mi-aduc aminte și acum de faza când Pierce Brosnan pune o bombă sau ceva și își lasă Sony Ericssonu' acolo pe post de timer, dar aranjat frumos, ca de vitrină).

    Oricum, măcar nu-s la fel de hardcore ca seria Transformers. La alea parcă e prea pe față reclama :<

    ReplyDelete
  7. Cel mai reusit din intreaga serie. Foarte bun filmul.

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.