Monday, September 14, 2009

V-a mai povestit Gogu Kaizer de când era el mic? Nu? Hai că vă povesteşte acum, lol

Când era Gogu Kaizer mic şi era elev, se prezenta în prima zi de şcoală la doan'ţătoare [saru'mâna, zic][Gogu Kaizer ştie din surse sigure că doan'ţătoare citeşte blogul ăsta][cea mai sigură sursă e doan'ţătoare, zic], presta despre un buchet de flori, spunea o poezie şi apoi îşi anunţa intenţia de a pleca acasă. Bine, practic, poezia era intenţia lui de a pleca acasă, pentru că deja nu mai era poezie chestia aia, ci doar o bălărie care suna ceva de genul ăsta: "Ieri s-a terminat vacanţa, astăzi şcoala a-nceput / Am uitat ceva acasă, mă duc să-l iau şi vin înapoi". E inutil ca Gogu Kaizer să precizeze că niciodată nu i-a reuşit manevra şi că de fiecare dată trebuia să stea şi la serbarea de început de an [în cadrul căreia dom' director spunea ceva la care Gogu Kaizer rămânea întotdeauna neimpresionat şi indiferent].

Dar Gogu Kaizer voia să zică de fapt altă chestie. La un moment dat, când era el în clasa a doua [parcă], nu şi-a făcut tema. A urmat un dialog în care doan'ţătoare îl întreba de ce n-a catadicsit să-şi facă tema:

- Dar de ce n-ai catadicsit să-ţi faci tema?
- Ăăă, nu m-a lăsat tata...
- Stai, ce? Nu te-a lăsat taică-tău? Cum nu te-a lăsat?
- Păi eu voiam să îmi fac tema, dar nu m-a lăsat el, mi-a zis că n-am voie.

Gogu Kaizer era convins că o să ţină şi că o să scape de orice pedeapsă ar fi urmat. Problema e că doan'ţătoare s-a pus pe râs şi a chemat-o repede şi pe mama lui Gogu Kaizer în clasă [pentru că mama lui Gogu Kaizer e învăţătoare, zic], pentru a râde şi ea cum se cuvine despre Gogu Kaizer. Oarecum ruşinat, Gogu Kaizer a luat loc în bancă şi, într-un exces de furie şi cu o dorinţă aprigă de răzbunare, a desenat cu stiloul pe bancă o linie, gândindu-se că banca aia era a lu' doan'ţătoare, adusă de acasă, şi că dacă va fi inestetică, va trebui să cumpere alta. Rânjetul de satisfacţie de pe meclă i-a pierit în momentul în care a aflat că tot el va trebui să şteargă linia aia, ceea ce i s-a părut o mare nedreptate.

Asta a fost cea mai dampulea scuză pentru nefăcutul temei pe care Gogu Kaizer a folosit-o în anii lui de şcoală. La voi care a fost cea mai dampulea scuză? M?

PS cu o oarecare legătură: Gogu Kaizer e fan prima zi de şcoală. Azi, metroul a fost arhiplin de minore [respectiv jailbaituri la greu].

20 comments:

  1. buna intrebare...io cind nu-mi faceam temele chiuleam..si am reusit sa adun muuuulte absente pina cind au chemat-o pe bunica-mea la scoala...da era profa si m-au iertat.
    repeat

    ReplyDelete
  2. eu odata, prin clasa a 3a daca nu ma insel, i-am zis invatatoarei ca nu mi-am facut temele ca am visat ca daca fac tema o sa raman la scoala pedepsit. am o chestie legata de scoala si vise. cand eram in clasa a12a am visat, dupa ce am facut tema de 4ori consecutiv la mate in clasa si de 3 ori la meditatie am visat ca iese profa de mate din caiet si ma injunghie de 22 de ori. de atunci nici d-lea dracu nu mi-am mai facut tema intr-un semestru si ceva :))

    ReplyDelete
  3. Dear Gogu, eo can eram mic am avut un pretext destul de ciudat sa nu imi fac tema: eram prea beat ca sa mai vad.........

    ReplyDelete
  4. deci carele eu imi faceam tema. ca se striga la noi si se pomeneau sintagme de genul: "ce, ti-ai uitat tema acasa pe pian in bucatarie?" mda.scoala da muzica.
    duamna invatatoare, de ce cititi blogulean????

    Monica

    ReplyDelete
  5. La mate nu mi-am facut niciodata tema decat atunci cand se anunta ascultare. La romana nu aveam de ce sa o fac ( o copiam in pauze )..
    Am inventat sute de scuze, printre care si ca "sora mea mai mica" (care bineinteles nu exista) mi-a rupt caietul cu tema in dimineata aia.
    Nu mai tin minte daca a tinut, dar cui ii mai pasa ?:))

    Danutsa.

    ReplyDelete
  6. Trebuia sa am o scuza pentru momentele in care faceam tema. Cand ma prindeau profesorii cu tema facuta stiau ca e o problema

    ReplyDelete
  7. Io am avut vre-o suta cinspe bunici si matusi pe care i-am omorat pe rand, ca sa nu-mi fac temele. Cate-odata ma credea.

    ReplyDelete
  8. E bine că acu' ești adult și îți faci toate temele. Restu' nu mai contează.

    ReplyDelete
  9. parca ma inseli cand vorbesti de alte jailbaituri..

    ReplyDelete
  10. GK cunoaște ipoteza care spune că un bărbat care vorbește despre copii/copilărie devine brusc mai pe placul unei fumei? ;;)

    ReplyDelete
  11. @cristina: stii ca alte jailbaituri nu inseamna nimic pentru mine, nu?

    @aimee: how you doin'?

    ReplyDelete
  12. Cand Gogu Kaizer era mic, il chema Gigel?

    ReplyDelete
  13. a, nu, il chema Goguţu' sau ceva de genul ăsta ^_^

    ReplyDelete
  14. da, nu mira pe nimeni faptul ca n-ai fost crezut :D :)) oricum erai un copil ingenios:P

    ReplyDelete
  15. io-mi aduc aminte de o scuză care era pe bune, nimic inventat, şi care tot n-a ţinut. anu trecut la română ne dăduse un eseu stupid pentru ziua în care aveam o teză şi-o lucrare, şi n-am avut timp de eseu. l-aş fi printat de pe net dacă aveam tuş la imprimantă, dar cum nu mai aveam, i-am zis profului la oră că n-am avut tuş să printez eseul scris pe calculator şi a crezut că fac mişto de el şi mi-a pus 3. -___-

    ReplyDelete
  16. Eu nu m-am dus niciodata cu tema nefacuta la scoala :D Stiu, mare tocilara, dar imi era draga scoala. Si inca imi mai e. Ca anul acesta termin

    ReplyDelete
  17. Eu ziceam ca mi-am uitat caietul acasa si ma lasau in pace. :)

    ReplyDelete
  18. Cea mai penibilă scuză a mea ... Cred că eram pe undeva prin liceu, nu mai țin minte exact ce clasă, dar aveam un profesor tare glumeț la Română (am terminat filo limbi clasice) Și eu lipsisem 2 săptămâni, eram cu olimpiada ... Într-o pauză mi-a zis că trebuie să îi aduc un portofoliu cu toate comentarii. Eu am zis „da”, ca de obicei, dar a II-a zi când am ajuns în clasă, evident, 4 ani de liceu am întârziat la prima/-ele ora/-e, mi-a cerut portofoliul. Eu țineam în stânga rucsacul și din inerție, mâna stângă o echilibra pe dreapta și parcă aș fi ținut pe cineva de mână. I-am zis „nu, trebuie să plec”. Șocat, mă întreabă de ce. I-am zis „Trebuie să-l duc pe prietenul meu acasă.” Proful întreabă care prieten, (logic, nu era nimeni) și eu îi arătam mâna mea dreaptă goală. „Cum, nu îl vedeți ? Se numește Spyro, ne-am rătăcit.”
    Eh, cam ceva de genul a fost. Mi-a dat liber proful 5 zile, ca să îmi fac analizele ... iar eu am dormit muuuult și bine :D

    ReplyDelete
  19. 'tatoarea: - ducule, tema tata!
    ducu berti: - iar nu m-ai prins, cartita ce esti!
    ': - pai arat-o!!!
    db: - n-o am:|

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.