Monday, July 27, 2009

Butonul verde

Ăştia de la Metrorex au zis ei că vor fi uber meseriaşi şi că ar economisi nişte uber curent electric dacă îl lasă ei pe român să deschidă el, cu mâna lui, uşile metroului. Recte, de mai bine de-o lună, uşile metroului nu se mai deschid automat. Niu, niu, trebuie să apese Jane pe buton (dacă ai citit "gein", eşti cam Degeabilă)(dacă ai citit "ghein", eşti Prăfălău Degeabilă)(dacă niciuna din variante nu e corectă, ia un premiu).

Problema e că, de o lună, de când Metrorex a intrat pe sistemul ăsta, românu' tot nu a învăţat că trebuie să apese pe buton doar atunci când amărâtul se aprinde şi se face verde. Şi să apese puţin mai tare, dacă tot apasă, nu să-l mângâie, că nu e {băgaţi voi o obscenitate aici, că pe Gogu Kaizer îl ceartă mă-sa dacă vorbeşte urât}. Nu, nene. El apasă imediat ce a oprit trenul în staţie. Şi apasă genitl, să nu cumva să-l defloreze. Se uită la el, oftează, îl mângâie, mai oftează o dată, îl atinge suav şi oftează din nou, de final, să înţeleagă spectatorii că dragostea lor nu se va materializa niciodată. După care beleşte ochii, face spume la gură şi se crizează că nu se deschide uşa, că doar a apăsat pe buton şi ce cretini sunt ăştia de la Metrorex cu metrourile lor.

La câteva secunde după ce metroul a oprit în staţie, butonul ăla se aprinde. Se mai aude şi un piuit, să aibă românu' şi feedback sonor, să înţeleagă că acuma e momentul, "acu' e rost". Păi tot degeaba - românul îl mângâie în continuare, că-i e drag de el. Într-un final, ori se prinde că trebuie să-i dea la ficat, să zacă, ori se enervează unu' oarecare şi îi f*te un pumn (butonului, zic), bălmăjind ceva în bălmăjeşte.

Dacă astea ar fi fost incidente izolate, ar fi fost total lipsite de importanţă. Dar să vezi fazele astea în fiecare zi, te cam acreşti şi începi să cronometrezi cât îi ia românului să deschidă o uşă de metrou. A, şi staţi liniştiţi, încă mai sunt băjeţi care merg o staţie în plus pentru că uşa la care stăteau ei era defectă, 'tu-le muma lor de Metrorecşi, cu metrourile lor astea noi, iar cea de lângă s-a închis până să ajungă la ea, 'mnezeii lor de uşi, că nu sunt în stare să le repare şi ăştia.

16 comments:

  1. erau simpatici si cand se deschideau usile automat, da' ei apasau ca disperatii de fiecare data... *inainte* de semnalul sonor, bine'nteles

    ReplyDelete
  2. lol, a meritat sa stau treaza.

    ReplyDelete
  3. Fara poze sau filmuletz nu il credem pe GK oricat de uber-jmecher ar fi el! Io cred ca GK iar ne pacale! DOVADAAAA... vorba lu' Leana a lu' Ceasca! :D

    ReplyDelete
  4. Se apasa pe 'butonel' numai vara cand este pornit AC. E banuiam ca e destul de evident, dar...

    ReplyDelete
  5. Eu chiar am vazut pe unu' care a asteptat sa se deschida usile pana a venit una in fata lui care a apasat pe buton, a intrat, s-au inchis usile. gagiul, ramas afara, s-a enervat ca de ce-si permite proasta dracului sa se bage, apoi a dat pumni in usi pana s-au deschis si deschise au ramas. In acest timp , tipul a intrat vizibil multumit de isprava, apoi il aud cum zice unei domnisoare fericite ca a prins metroul "poftiti" cu un zambet galant.
    Butonu' asta verde o sa transforme pe unii in niste boi mai boi decat erau... ei n-o sa educe niciodata animalu din ei. cred ca animalul din ei o sa-i dreseze...

    Usile s-au inchis si ele eventual si am reusit sa ajung la gara. nu la timp, da' am ajuns.

    ReplyDelete
  6. Bine ca m-ai pus in tema :) cand ajung in Bucuresti imi iau manusile de box ca metroul este mijlocul meu favorit de deplasare in capitala...

    ReplyDelete
  7. multumim pentru premiu, chiar a fost dilicios.

    ReplyDelete
  8. O, da, vad treaba asta in fiecare zi in metrou. E un mic spectacol drumul spre birou in fiecare zi :)

    ReplyDelete
  9. vine gheorghee se uita ca muta la pula si o da in replica geniala a lui DEE DEE: What does this button do?!?!?

    ReplyDelete
  10. Adevarat graiesti!! Mama, ce m-am enervat prima oara cand am realizat ca astia nu mai deschid usile. Apas 1 data, 2, ca omu' dar nu se deschidea. Dupa ce s-a facut verde mi-am dat seama ca am apasat degeaba, dupa care am mai apasat de 2 ori, odata incet si odata cu nervi.

    Ar fi o idee buna sa le dea verde mai repede.

    ReplyDelete
  11. Mie imi plac astia 'precauti'. Ei tin degetul pe buton dinainte sa opreasca metroul. Sa fie siguri ca isi lasa amprenta... si microbii.

    ReplyDelete
  12. Ok. Dar ce zici de atunci cand trenul sta in gara 15 minute, si oamenii trag de usi ca nu stiu sa apese pe buton? :)

    ReplyDelete
  13. numai oameni prosti! m.am saturat de idioti... fara nicio aluzie :P
    ps. great post!

    ReplyDelete
  14. eu nu sunt de acord cu acele butoane idioate. acum o luna astptam in statie sa vina trenu si aveam bagaje cu mine. le iau in mana si astept sa se deschida usile. surpriza se aprinde butonelu. draci!!!! lasa ce poti jos si apasa'l cu ceva ... dracu sa'i pieptene de conductori idioti ca statia era plina si oricum trebuiau deschise toate usile. inteleg fratilor cand e statia mai goala dar in rush hour la unirii???? e pura idiotenie

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.