Saturday, May 10, 2008

D-ale şopingului

Când intră într-un supermarket, românul o ia puţin razna. Ce să mai, doar când se gândeşte la suremparket, şi începe să tremure. Totuşi, există câteva momente cheie în toată tevatura asta:

Lista

Înainte de a se bălăngăni spre sumerparket, românu' prestează despre lista de rigoare. "Oakei, trebe să luăm sare, zahăr, şampon, detergent, cârnaţi, piuliţe, tampoane, bere, varză şi ulei. Intrăm repede, luăm astea, ne băgăm la casă şi fugim. Timp estimat: 14 minute". Inutil. Oricum va ajunge în final să ia mult mai multe lucruri decât scrisese pe listă, pentru că, deh, trecând pe lângă raionul de ciorapi, realizează că îi trebuie ciorapi, deci ia şi ciorapi. Când va sta la coada aia de la casă, va declara că lista e degeaba şi că data viitoare nu mai face nicio listă. Inutil. Tot o va face. Din nou, în speranţa că va avea nevoie doar de ce scrie acolo.

Promenada

Nimeni nu se grăbeşte. Fiecare culoar se termină într-o Piaţa Victoriei la 8:30 [uneori şi la prânz]. Până să ajungi acolo, trebuie să depăşeşti mortăciunile care-şi parchează căruciorul perpendicular pe axa drumului. Pe mijlocul drumului, desigur. Dacă, spre exemplu, un lucrător comercial vine cu tancul ăla în care se plimbă el toată ziua şi dă căruciorul respectiv din calea lui doar dintr-o mişcare bruscă de manivelă, distinsa doamnă care îl parcase dampururea va face nişte un atac de panică atunci când nu-l va mai vedea la locul ei. Mai întâi vine şi se uită la căruciorul lui Gogu Kaizer, constată bolborosind că nu e al ei, apoi pleacă nervoasă urlând că i-au furat ăia căruciorul şi că aşa ceva nu este posibil. Pe tot culoarul ăla, nu erau decât două cărucioare: al ei şi al lui Gogu Kaizer. Al lui Gogu Kaizer era la el, al ei era în spatele ei tot timpul, pentru că gravita în jurul celor 800 de kg ale ei.

La casă

Coada la care te vei aşeza tu va fi singura care va merge repede, drept pentru care toată lumea stă la ea. Nu contează că restul celor 6000 de case au 3-4 clienţi la rând, în timp tu eşti al 300-lea la coada la care te-ai aşezat ca deşteptul. Ceea ce eok.ro, pentru că restul caselor se mişcă foarte foarte încet. După ce plăteşti, ai dreptul să beleşti ochii o jumătate de oră la bonul de la casă şi să te întrebi pe ce ai dat atâţia bani.

Concluzie

E ridicol să dai atenţie părerii unui om al cărui raţionament s-a dovedit în nenumărate rânduri a fi şubred şi impulsiv, deşi inteligent în aparenţă. Unii se agaţă cu disperare de lucruri ale căror sensuri nu le percep decât la suprafaţă. Face parte din comportamentul oamenilor să răspundă agresiv la chestiile de care se tem şi pe care nu le înţeleg, fiind lipsiţi de un discernământ logic şi coerent. Cel mai des se întâmplă asta atunci când respectivii ajung la concluzia că un oarecare e ceva mai inteligent decât ei, moment în care îşi simt ameninţat orgoliul. Reacţia nu este decât una singură şi este întâlnită doar la cocalari. Cu alte cuvinte, lasă-i să se zbată în continuare în propria lor salivă. Acum, cât încă n-au intrat în comă. Nu merită să le dai cele două lucruri pe care le cerşesc de la tine - atenţia şi reacţia ta. Şi o shaworma fără usturoi, desigur.

9 comments:

  1. Zici de parc' acum ai aflat cu shoppingu'.

    ReplyDelete
  2. nu comportamentu' oamenilor... ci a romanilor ... ca in Cehia (de ex., sa nu merg ami departe) nu am constat asta...

    ReplyDelete
  3. *mai
    ** constatat
    :D

    ReplyDelete
  4. Mi-a venit o idee. Tu probabil ca esti un tip foarte funny, deci firma care te angajeaza ofera celorlalti angajati un beneficiu: acela de a lucra in echipa cu Gogu Kaizer. Deci, ar trebui sa iti ofere o marire de salariu, pentru ca esti foarte valoros.

    ReplyDelete
  5. ...si toate privirile se indreptara catre BLucaci in acel moment.

    dar e ok si cum spui tu

    ReplyDelete
  6. cam asa zicea si Seinfeld. cred ca s-a luat dupa tine.

    ReplyDelete
  7. cam asa zicea si Seinfeld. cred ca s-a luat dupa tine.

    ReplyDelete

Bagă mare:

Note: Only a member of this blog may post a comment.